Nancy | Diëtiste | Leefstijlcoach

Nancy te Hoven heeft in 2018 FoodRebel opgestart. Wat Nancy motiveert is voornamelijk om op cognitief vlak, dus door middel van bewustwording, mensen te begeleiden. Ze geeft begeleiding bij o.a. overgewicht, diabetes, eetstoornissen en chronische ziektes

“Voeding heeft altijd mijn interesse gewekt. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Voeding en Diëtetiek op de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan over voeding, maar ook over de psychologie erachter. Deze hoe en wat achter bepaalde eetgewoontes ga ik samen met jou bekijken om zo te werken naar een gezonder eetpatroon. Zelf ben ik door de opleiding ook bewuster geworden van mijn voeding en fanatieker gaan sporten. Als je bewuster wilt worden van je voedingspatroon en wilt werken aan een gezonde levensstijl kun je bij mij terecht.

In het algemeen mag iedereen zichzelf voedingscoach, -deskundige en -consulent noemen. Ondanks dat ik de naam diëtist niet helemaal voel, zal ik mijzelf toch zo moeten gaan noemen. De beroepstitel diëtist is namelijk een wettelijk beschermde titel. Om deze titel te mogen voeren, moet ik aan een aantal eisen voldoen. Aller eerst heb ik dus mijn vier-jarige erkende HBO-opleiding gevolgd. Daarnaast moet ik mij blijven ontwikkelen als diëtist. Dit wordt bijgehouden in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hiervoor volg ik verschillende bij- en nascholingen. In 2019 heb ik de bijscholing Post HBO Diabetes Type 2 gevolgd."

Naast diëtist is Nancy sinds 2019 ook leefstijlcoach. Zij coacht jou niet alleen op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van beweging, ontspanning en jouw mentale gesteldheid.

Samen met Mokum Fysiotherapie & Training bied FoodRebel de Gecombineerde Leefstijlinterventie aanbied d.m.v. het Beweegkuur programma. Klik hier als je meer wilt over het Beweegkuur programma.